Ta hjälp med din trädfällning i Mark

Ta hjälp med din trädfällning i Mark

Hej alla fina följare

Förra helgen var vi ute vid sommarstugan ute i Mark första gången för i år och började röja i trädgården. Vi har haft hjälp av en firma som jobbar med trädfällning för att vi behövde ta ner några träd. Vi har haft ner dem för att få bättre utsikt men också för att vi är rädda att de annars någon storm kanske ramlar över vägen eller huset. De hjälpte oss sedan att kapa upp träden i mindre sektioner, men nu har vi att göra med att klyva ner det till ved.

När träden stod upp så såg de inte så stora ut, men nu när de ligger fällda och uppkapade så ser det ut som en himla massa jobb. Det lär nog ta några helger innan vi klyvt upp och tagit hand om allt det där. Men det blir i alla fall bra ved till vintern och det är ju väldigt skönt. Om man ska utföra trädfällning så ska man verkligen anlita en kunnig firma till hjälp, men ska inte ge sig på att göra det själv.

Vi hörde talas om en annan familj här i Mark som gav sig på att göra det själva och det slutade med att trädet föll över barnens lekstuga så att det ramlade i bitar. Som tur var så var det bara lekstuga som kom till skada, inga människor och inte heller deras bostadshus eller bil. Det hade ju kunnat gå så mycket värre! En lekstuga är ju tråkigt nog, men i alla fall ersättningsbar. Tänk om det fallit på en i familjen som var med och fällde, det vill man inte vara med om. En firma har ju andra redskap och kunskaper om hur man ska gå tillväga.

?Våran trädfällning gick tryggt och säkert till och det kommer bli väldigt bra när vi väl fått undan träden från gräsmattan. Nu önskar jag er en fantastisk dag och var rädd om er!


Kommentarer är stängda.